Kleine ik…

Ik wilde als kind iets gaan doen met dieren, maar dat verdiende te weinig, werd er gezegd.. Ik wilde iets met tekenen gaan doen of iets anders met mijn creativiteit, schilderen ofzo. Maar “daar moet je wel erg goed in zijn en er écht uit springen wil je daar je centjes mee verdienen” werd er gezegd. Dat zou geen veilig idee zijn werd er overgebracht.

Als kind werd ik blij van creatief zijn, buiten zijn, bomen klimmen en hutten bouwen. Ik vond toneel spelen, dansen en zingen heerlijk! Ik was nieuwsgierig naar de wereld om me heen.
School boeide me niet zoveel.

En toch, koos ik ervoor om de zorg & welzijn in te gaan na mijn basisschool. (Nog) geen een idee (meer) wat ik zou willen worden ‘later als ik groot ben’. Ik wilde eigenlijk gewoon vooral ontdekken, op avontuur gaan en, eigenlijk gewoon mezelf zijn..

Ik koos maar de veilige weg, die de meeste namen, daar was misschien wel geld in te verdienen dan🤷‍♀️ Ik had niet zoveel met kinderen, en toch liep ik jaren stage in een kinderdagverblijf.
Haalde m’n diploma maar begon daarna aan de kappersopleiding. Niet omdat dat iets was wat IK (toen) super graag wilde doen maar “je bent altijd zo creatief met je eigen haar bezig”, werd er gezegd. Dat klonk wel logisch en met een gebrek aan denken en voelen voor mezelf begon ik aan de opleiding om na twee jaar weer te stoppen. Haalde toch m’n certificaat in Amsterdam en heb geluk gehad met een fijne werkplek bijna 13 jaar lang…maar uiteindelijk was dit het ook niet. 

“Ik koos voor de veilige weg…”

 Nu pas(!) 35 jaar, begin ik pas weer te voelen dat dat diepe verlangen van dat kleine kind nooit weg is geweest!
Maar hoe maak je die keuze als kind wanneer niemand je lijkt te zien? Niemand in je lijkt te geloven?
Het is allemaal vanuit liefde gezegd, beschermend bedoeld, dus nee, ik neem het niemand kwalijk❤️
En ik ben blij, want dit is nu mijn drijfveer geworden.
Dus dankjewel🙏🏻 ‘t is oké.
Ik heb nooit echt gekozen voor die dingen die mij echt blij maken als ziel. Nooit kunnen ondervinden wat ik met al mijn kwaliteiten kon. En nu pas zie ik in dat ik die keuze alsnog maken kan! Want ik geloof vd in mezelf! Ik kan doen en worden wat ik wil! Er is altijd wel een weg, linksom of rechtsom🪄 

 

Mail Noortje

 Bel Noortje

< Terug naar blogoverzicht